Sanat; düşünebilen, gerçeği görebilen, toplumu anlayabilen insanların işidir.
Lev Tolstoy

Tiyatro

İSTİLA

Oyun; sözcük, fikir ve imaj kasırgasına sebep olan büyülü bir ismin etrafında dolanıyor: Abulkasem. Kimlik, ırk ve dille ilgili en derin ön yargılarımıza saldırıyor. Zaman zaman komik, zaman zaman rahatsız edici, zaman zaman dokunaklı bir şekilde, bizi kendi kültürel kimliğimizle yüzleşmeye zorluyor.

9 Mart 20:30 / Zorlu, Levazım

 

Tiyatro

ÇIPLAK VATANDAŞLAR

Özelleştirildiği için kapanan Sheffield çelik fabrikası çalışanları artık işsizdir. Şehirdeki kadınların genç erkek striptizcilere gösterdiği büyük ilgi onları striptiz dünyasına adım atmaya iter. Ancak striptiz nasıl yapılır hiçbir fikirleri yoktur. Üstelik rekabet büyüktür ve bilmedikleri bu yolda başlarına gelmedik kalmaz.

12 Mart 20:30 / Zorlu, Levazım

 

Tiyatro

TARTUFFE

Moliere’in ölümsüz eseri Tartuffe… Fransa’da Zengin Pernelle Ailesi’nin başı, babaları Orgon yüzünden evlerine çöreklenen Tartuffe ile beladadır. Dünyanın en imanlı sofusu gibi görünen Tartuffe, ailenin malını, mülkünü, namusunu sömürmeye devam etmektedir. Yüzyıllardır olduğu gibi... Ancak devir değişti. Artık Pernelle’leri kurtaracak bir kral bulunmuyor ki!

18 Mart 20:30 / Zorlu, Levazım

 

Tiyatro

ZEBERCET

Yusuf Atılgan’ın kült eseri Anayurt Oteli, Zebercet adıyla, tek kişilik oyun olarak sahnede. Varlığını kendisinin bile sorguladığı ama bir o kadar da yaşam dolu bir taşra adamı Zebercet... Bu kez Zebercet iç ve dış dünyasını kendi ağzından anlatıyor.

24 Mart 20:30 / Zorlu, Levazım

 

Tiyatro

İO

İo, Aiskhylos’un Zincire Vurulmuş Prometheus tragedyasında geçen ve üzerine bir tragedya inşa edilmemiş bir mitolojik karakterdir. Bu çağdaş mitolojik tragedyada günümüz dünyası ve bugünün insanının hafızasızlığı sorgulanır. Işık, ses ve hareketin dinamik ve gerilimli birlikteliği oyuna müzikal bir dinleti niteliği kazandırıyor.

27 Mart 20:30 / Zorlu, Levazım

 

Opera

CARMEN

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Fransız besteci Georges Bizet’in ünlü “Carmen” operasını sahneliyor. İlk kez 1875 yılında Paris’de sahnelendiğinde sert eleştirilere maruz kalan Carmen Operası, Bizet’in ölümünden sonra muhteşem başarısını yakalamış ve dünya çapında ün kazanmıştı. Carmen’i İtalyan Rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini ve koreograf Ayşem Sunal Savaşkurt sahneye koyuyor.

1 Nisan 20:30 / Zorlu, Levazım

 

Konser

BEETHOVEN 250

Müzik tarihinin dehalarından olan Ludwig van Beethoven’ın 250. Doğum Yılı Özel Konseri, devlet sanatçısı şef Prof. Rengim Gökmen yönetiminde, dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’in solistliğinde ve Avrasya Filarmoni Orkestrası eşliğinde gerçekleşecek. Programda bestecinin İmparator Konçertosu olarak da anılan son piyano konçertosu, klasikleşmiş 7. Senfonisi ve Leonare Uvertürü No.3 de sahnede hayat bulacak.

11 Mart 20:30 / Zorlu, Levazım

 

Konser

TRIO INSPIRANTE

Beethoven’ın 250. doğum yılı kutlamaları kapsamında Karaköy Aşkenaz Sinagogu’nun muhteşem mekânında gerçekleşecek festivalin üçüncü konseri Beethoven’ın yüce dünyasına yaylı çalgıların eşliğinde unutulmaz bir seyahat…
Bu konserde Beethoven’ın keman, viyola ve çello için yazdığı iki muhteşem triosu müzikseverlerle buluşuyor.
15 Mart 20:30 / Aşkenaz Sinagogu, Karaköy

 

Konser

YO-YO MA
Turkcell Platinum Istanbul Night Flight konserler serisi 4. sezonunda dinleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Aya İrini ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi olmak üzere iki özel mekânda gerçekleşecek olan konserler serisi, dünyaca önemli starlara kapılarını açmaya hazırlanıyor. Gramy sahibi ve otoritelerce enstrümanında en iyisi olarak nitelendirilen çellist Yo-Yo Ma, bu seride kaçırılmaması gereken konserlerden biri. 

4 Nisan 21:00 / Aya İrini, Sultanahmet



Konser

LİVANELİ İLE SEVDALIM HAYAT

Zülfü Livaneli, bugüne dek yaptığı film müzikleri ile şarkılarının hikâyelerini, anılarını bu kez Livaneli Filarmoni Orkestrası eşliğinde anlatacak. Orkestrayı ülkemizin en önemli orkestra şeflerinden Rengim Gökmen’in yöneteceği konserde, opera sanatçıları Teyfik Rodos, Zeynep Halvaşi ve Görkem Ezgi Yıldırım solist olarak yer alıyorlar. Zülfü Livaneli’nin unutulmaz şarkıları yeniden yorumlanacak.

14 Mart 21:00 / TİM, Maslak



Konser

EROL EVGİN

Erol Evgin, 8 Mart’da “Dünya Kadınlar Günü”ne özel konseriyle müzikseverlerle buluşacak. Bu özel konserinde anılarımıza fon müziği olmuş unutulmaz şarkılarını seslendirirken, yaşamlarımıza dokunan kadınları: Halide Edip’ten, Bedia Muvahhit’e, Türkan Saylan’a; Müzeyyen Senar’dan, Adile Naşit’e özel şarkılar ve anektodlarla anacak.

8 Mart 21:00 / TİM, Maslak