Bilim ve sanat uzun, ömür kısadır.

Hipokrates


Sergi

BİR YOL ÖYKÜSÜ

Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl sergisi, 1839’da fotoğrafın bulunuşunun ilanı ve ilk fotoğraf gezisinin gerçekleşmesinin 180. yılında aynı rotayı günümüz teknikleriyle yeniden keşfeden on Türk fotoğraf sanatçısının yorum ve bakış açılarını bir araya getiriyor. Sergi kapsamında sanatçılar, Marsilya’dan Şam’a 30’u aşkın tarihî kenti, günümüzün fotoğraf teknikleri ve güncel bakış açılarıyla yorumluyor.

1 Mart’a kadar / Pera Müzesi, Beyoğlu

 

Sergi

CANAN TOLON - SEN SÖYLE

İstanbul Modern’in düzenlediği “Sen Söyle” adlı sergi, Canan Tolon’un 1980’li yıllardan günümüze uzanan sanatsal birikiminden bir kesit niteliğinde. “Sen Söyle”, Tolon’un çizimden fotoğrafa, resimden yerleştirmeye uzanan kendine özgü ifade ve teknik arayışını görünür kılıyor. Tolon’un sanatındaki dönüşüm ve gelişimin ikonik örneklerini bir araya getiren sergi, aynı zamanda sanat tarihinde yerini almış kimi çalışmasının da yeniden üretimine yer veriyor.

2 Şubat’a kadar / İstanbul Modern, Beyoğlu

 

Tiyatro

AMADEUS

Peter Shaffer tarafından kaleme alınan, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikâyesi, Selçuk Yöntem ve Okan Bayülgen’in güçlü performanları, 12 kişilik koro, 10 kişilik canlı orkestradan oluşan 35 kişilik dev ekip ile sahnede.

3 Şubat 20.30 / Uniq Hall, Ayazağa

 

Tiyatro

AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR

Nedim Saban’ın yönettiği ve dilimize kazandırdığı “Ağaçlar Ayakta Ölür”, İspanyol yazar-şair Alejandro Casona’nın dünya klasikleri arasında yer alan duygusal bir komedisi. İyilik ve sevgi kavramında yoğunlaşan oyun, dağılan aileyi bir araya getirmek için büyük bir risk alan bir adamın karısına yapmaya çalıştığı iyilik üzerine kurulu.

1 Şubat 20.30 / Trump, Mecidiyeköy

 

Tiyatro

ANTİGONE

Bir ablanın savaşta can veren kardeşini gömmek istemesidir Antigone. Hükümdar Kreon’a göre bu ölen kardeş devlet hainidir. Bu çocuğu gömene idam cezası verilecektir ama bu korkutmaz genç kızı. Korku ve aidiyetsizlik, bir halkı nelere sürükler? Antigone abla olduğu kadar vatandaş ve Kreon ise hükümdar olduğu kadar baba olabilseydi ne değişirdi?
23 Ocak 20.30 / Sahne Beşiktaş, Beşiktaş

 

Müzikli Oyun

İZMİR’İN KIZLARI

Sezen Aksu şarkılarıyla bezenen “İzmir’in Kızları” müzikli oyunu bizleri içimizi ısıtacak sıcacık bir Ege kasabasına götürüyor. Başrollerde Gökçe Bahadır, Olgun Toker, Burak Sevinç, Derya Alabora, Parla Şenol, Nihan Büyükağaç ve Seda Akman yer alıyor.

24-25-26 Ocak 20.30 / Uniq Hall, Ayazağa

 

Konser

ANTÓNIO ZAMBUJO

António Zambujo Portekizli bir şarkıcı ve söz yazarıdır. Müziğinin karakteristik özelliklerinden biri, Beja’da büyürken kendisini etkileyen, bölgesel bir tür olan ‘enstrüman olmadan vokal müziğe dayalı’ Cante Alentejano’nun varlığıdır. Sanatçı bir başka halk müziği türü olan İspanyol veya Portekiz gitarı eşliğinde tek bir kişi tarafından söylenen Fado’yu da gelenekleri ve kültürü doğrultusunda tüm dünyada verdiği konserlerle kusursuz bir şekilde temsil ediyor.

24 Ocak 20.30 / İş Kuleleri, 4. Levent

 

Konser

CHINA MOSES

Soul müziğin kraliçesi China Moses caz, R&B, soul ve blues repertuvarına sahip, eşsiz bir vokal sanatçısıdır. Ustaca kullandığı vokal yeteneğinin yanı sıra prodüktörlük ve şarkı yazarlığı da yapan deneyimli sanatçı “Aslan Kral” filminin meşhur şarkısı “Hakuna Matata”yı da seslendirdi.

5 Şubat 20.30 / İş Kuleleri, 4. Levent

 

Müzik

LİVANELİ İLE SEVDALIM HAYAT

Zülfü Livaneli, bugüne dek yaptığı film müzikleri ile şarkılarının hikâyelerini ve anılarını bu kez Livaneli Filarmoni Orkestrası eşliğinde anlatacak. Birçok şehiri kapsayan “Livaneli ile Sevdalım Hayat - Şarkıları ve Öyküleri” turnesi ile Zülfü Livaneli’nin unutulmaz şarkıları yeniden yorumlanacak.

25 Ocak 20.15 / Volkswagen Arena, Ayazağa

 

Müzikal

PERA MÜZİKALİ

Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği ve aynı zamanda rol aldığı “Pera Müzikali”nin başlıca rollerinde Gezen’in yanı sıra Cüneyt Arkın, Gönül Yazar ve Kayhan Yıldızoğlu gibi isimler yer alacak. 1453’ten 2019’a İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki eğlence hayatını belgelerle, müzikle ve mizahla sahneye taşıyacak.

12 Ocak 15.00 / TİM, Maslak