Güzel sanatlar; insanın elinin, kafasının ve kalbinin birlikte çalıştığı şeylerdir.
Francis Bacon

Fotoğraf Sergisi

HOLOKOST SİMGELERİ - Albert Modiano Fotoğraf Sergisi

Fotoğraf Sanatçısı Alberto Modiano 2012 yılında Polonya Auschwitz’de katıldığı “March of the Living” yürüyüşünde belgelediği fotoğrafları ile bir sergi açıyor. Modiano, aynı zaman da Holokost öncesinde Yahudilerin yoğun yaşadığı kasabalarda Yahudi izlerinin peşinden gittiği çalışmasını Holokost’tan kalan simgeler yorumuyla sergiye dönüştürdü. 

14 Şubat’a kadar / 500. Yıl Vakfı, Beyoğlu

 

Sergi

YALNIZLIĞIN MİS KOKMALI

Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Eren Eyüboğlu çiftinin aile koleksiyonuna ait 100’e yakın resimden 40 adetinin ilk defa gün yüzüne çıkacağı sergide sanatçıların ilk çalışma yıllarından başlayarak son eserlerine kadar portreleri, natürmontları, peyzajları, İstanbul manzaraları ve kumlardan yapılan eserleri yer alacak.

15 Şubat’a kadar / Abdi İpekçi No:45, Nişantaşı

 

Tiyatro

HAYATIM ROMAN

Ali Poyrazoğlu diyor ki, “En zor okuma, insanın kendini okumasıdır,” ve ekliyor; “Sürekli ‘hayatım roman’ deriz. Kovulamayacağımız tek cennet olan anılarımızı her anlatışımızda farklı bir şekilde paylaşırız. Her seferinde öykülerimizin kırılma noktalarının altına çizeriz. Herkes en azından bir gün kendini okumak istediğinde nereden okuyacak?” Ali Poyrazoğlu’nun yeni güldürüsü yine çok ses getirecek gibi duruyor.

14 Şubat 20:30 / Trump, Mecidiyeköy

 

Tiyatro

YARALARIM AŞKTANDIR

Nazan Kesal tek kişilik oyunda, İran’ın güçlü kadın şairi Furuğ Ferruhzad’ı oynuyor. Oyunda anlatılan, baskı altında yaşayanların, hep eksik bulunanların ve her şeye rağmen yaşamaya devam edip sözünü esirgemeyenlerin hikâyesi. Ölüsüne bile tahammül edilemeyen Furuğ Ferruhzad aklınızdan çıkmayacak sözler fısıldamak üzere sahnede olacak. Furuğ hepimize cesaret vermeye, “Kuş ölür, sen uçuşu hatırla,” demeye geliyor. 

25 Şubat 20:30 / Kenter Tiyatrosu, Harbiye

 

Tiyatro

MUSE 90401

Sanat Gezegeni’nden dünyayaya gönderilmiş bir esin perisi olan “Muse”, Tolstoy, Shakespeare ve Leonardo da Vinci’nin eserlerini yaratma sürecinde onlara ilham vermek üzere görevlendirilmişse de insan olma arzusu ile ustaların kadın karakterlerini yarattıkları finalleri değiştirmeye çalışmış ve bu nedenle ustalar tarafından Sanat Gezegeni’nin mahkemesine şikâyet edilmiştir. Oyun, “Muse”un mahkeme karşısında kendini savunması ile başlar.

11 Şubat 20:30 / Zorlu, Levazım

 

Tiyatro

10 SANİYE
Ülkenin en prestijli okullarından birinden, işlediği bir suç yüzünden kovulan çocuğunu, okula geri aldırmak için ne gerekiyorsa yapacak olan Zeynep ile rehber öğretmeni Elif’in şiddet, taciz, etiket başlıkları altında gerçeği ‘aramasını’ ya da ‘kaybetmesini’ anlatan, yetiştirilen çocuğun mutluluğunu mu, itibarını mı gözetmemizi sorgulatan bir oyun. Zeynep ve Elif’i karşı karşıya getiren bu oyun; eğitimin sistemi, çarpık aile ilişkileri ve etiket kavramlarının çocuk psikolojisini nasıl şekillendirebileceğine dair bir bakış.

17 Şubat 20:30 / Trump, Mecidiyeköy

 

Müzikli Gösteri

OLGA PERICET FLAMENKO DANS

Flamenko dansa getirdiği yenilikçi duruşuyla dikkat çeken Olga Pericet Flamenko Dans Topluluğu, Sadler’s Wells Flamenko Festivali serisi kapsamındaki La Espina’yı sergileyecek. Sahip oldukları çağdaş vizyonu, harika bir şekilde geleneklerle buluşturan ekip, kadınlığın, erkekliğin, dramın ve mizahın eşit parçalara dağıldığı benzersiz bir dans gösterisi sunuyor.

20 Şubat 20:30 / İş Kuleleri, 4. Levent

 

Konser

GAROU

Ülkemizde çok geniş bir hayran kitlesine sahip; romantik, karizmatik, tutku dolu ve büyüleyici Kanadalı şarkıcı ve oyuncu Garou, kariyerinin 20. yılını kutladığı turnesi “Garou - 20 years” kapsamında, ilk kez İstanbul’la geçtiğimiz yıl buluşmuş ve hafızalardan çıkmayacak bir performansa imza atmıştı. Bu konserin ardından yoğun talep üzerine Garou bir kez daha ülkemizde şarkılarını seslendirecek.

29 Şubat 20:30 / Volkswagen Arena, Ayazağa

 

Klasik

EUROPA GALANTE

Hem barok hem erken klasik dönem eserlerini seslendirmek üzere İtalya’da kurulan Europa Galante, 30 yılı aşkın süredir dünyanın her yerinde konserler veriyor. Ünlü mezzo soprano Vivica Genaux ile Vivaldi’nin eserlerini seslendirecek olan topluluk dinleyicileri ile buluşacak.

17 Şubat 20:30 / İş Kuleleri, 4. Levent

 

Klasik

BİFO & YURI BASHMET

Bu konserde BİFO, dünyanın önde gelen orkestralarını yönetmiş ve özellikle de romantik dönem repertuarına olan hakimiyeti ile tanınan John Nelson’ın şefliğinde, ünlü viyolacı Yuri Bashmet’e eşlik edecek. Üstün viyola virtüözlüğünün yanı sıra orkestra şefliği de yapmakta olan Bashmet, çağdaş müziğin çoktan efsaneleşmeye başlamış yorumcularından biri olarak tanınmakta.

27 Şubat 20:00 / Lütfi Kırdar, Harbiye

 

Klasik

BİFOCAZ

Sezonun sürpriz içeren konserlerinden birinde, BİFO’nun dinleyicilerini cazla buluşturacağı ve Berlin Filarmoni Orkestrası solist klarnetçisi Andreas Ottensamer’in konuk solist olacağı muhteşem bir gece sizleri bekliyor. Sanatçının İstanbul’da da seslendireceği Carl Maria von Weber’e ait başyapıtlardan biri olan klarnet konçertosu, merakla bekleniyor.
13 Şubat 20:00 / Lütfi Kırdar, Harbiye