“Sanat düşünebilen gerçeği görebilen toplumu anlayabilen insanların işidir.”
Lev Tolstoy


SİNEMA

MISS HOLOKOST SURVIVOR
İstanbul Modern Sinema’nın Türkiye sinemasından en yeni filmleri bir araya getirdiği ‘Biz de Varız!’ programı, Aralık ayında sinemaseverlerle buluşuyor. Program farklı hikâyeler, karakterler ve anlatım tarzlarına sahip filmleri bir araya getirerek, yeni keşfedilmiş yapımları izleyiciyle buluşturuyor. Yönetmenliğini Eytan İpeker ve yapımcılığını Yoel Meranda’nın yaptığı “Miss Holokost Survivor” 2011’den bu yana her yıl, Hayfa’da, Nazi Soykırımından kurtulan kadınlar arasında yapılan bir güzellik yarışmasını anlatıyor. Bu belgesel, toplumsal belleğin nasıl zaman aşımına uğrayıp gösteriye dönüştüğünü gözler önüne seriyor.
Aralık 2020 / İstanbul Modern


ONLİNE KONSER

DİLEK TÜRKAN “KADIN ELİ DEĞMİŞ ŞARKILAR”
Dilek Türkan, 4 Aralık’ta, içlerinde Demet Evgar ve Selen Öztürk’ün bulunduğu birbirinden değerli konuklarıyla Zorlu PSM Online’da dinleyicilerle muhteşem kadınların hikayelerini eşsiz yorumu ile paylaşacak. Dilek Türkan, Kadın “Eli Değmiş Şarkılar” konserinde alışılmış tarzının dışında, hayatımıza dokunmuş kadın besteci ve söz yazarlarından sürpriz şarkılar seslendirmeye hazırlanıyor.
4 Aralık 20:00 / Zorlu PSM - Online

SERTAB ERENER
Sertab Erener, 8 Aralık’da Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında Zorlu PSM Online’da dinleyicisi ile buluşacak. Sanatçı aylar sonra yeniden yeni albümünden yepyeni şarkılarını sunmaya hazırlanıyor. Sertab konserini kaçırmayın.
8 Aralık 20:00 / Zorlu PSM - Online

MARK ELIYAHU
Büyüleyici müzisyen, yetenekli besteci, kamanche ustası Mark Eliyahu Doğu ve Batı’yı sentezleyen müziğiyle insanı anlamlı bir ses yolculuğuna çıkarıyor. Ortaya koyduğu eserler sebebiyle “derin melodilerin adamı” olarak tanımlanan sanatçı Türk, Arap, Azeri ve İran makamlarının müziğini derinden etkilediğine inanıyor.
20 Aralık 21:00 / Zorlu PSM - Online

BEDÜK
Türkiye’de müzik dünyasına yepyeni bir açılım ve soluk getirerek popüler müzikte kendi kulvarını oluşturan, lokomotif isimlerden biri olan Bedük, yeni albümü Intergalactic’in ilk konserini Zorlu PSM Online’da gerçekleştirecek.
5 Aralık 20:00 / Zorlu PSM - Online

CENK ERDOĞAN / CEYLAN ERTEM
Cenk Erdoğan ve grubuna Ceylan Ertem’in eşlik edeceği bu özel konserde bu kez PSM’ye özel bir projeyle, Cenk Erdoğan Ensemble ve İstanbul Strings ile şarkıların yeni yorumlarını seslendirecekler. Konserde Cenk Erdoğan’ın yayınladığı albümlerinden yaylı orkestrasına düzenlenmiş yorumlar ve Ceylan Ertem’in kendine has yorumuyla söylediği şarkılar seyircilerle buluşacak.
22 Aralık 20:00 / Zorlu PSM - Online

 

SERGİ

ŞAKİR ECZACIBAŞI – SEÇİLMİŞ ANLAR
İstanbul Modern, “Şakir Eczacıbaşı: Seçilmiş Anlar” sergisinde, 1960’lı yıllarda fotoğrafla ilgilenmeye başlayan Şakir Eczacıbaşı’nın çalışmalarından bir seçkiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, aralarında İstanbul Modern Fotoğraf Koleksiyonu’ndan da pek çok çalışmanın yer aldığı 300’ü aşkın fotoğrafa yer veriyor. Sanatı “dünyayı belli bir kişisel yorumla yeniden üretme uğraşı” olarak özetleyen Şakir Eczacıbaşı, fotoğrafladığı öznelerin “içinde bulundukları ortamla, diğer insanlarla, araçlarla ve yollarla kurdukları ilişkiyi” aktarmaya çalışmış.
31 Mart 2021’e kadar / İstanbul Modern

SELMA GÜRBÜZ – DÜNYA DİYE BİR YER
Selma Gürbüz’ün İstanbul Modern’de gerçekleşen “Dünya Diye Bir Yer” adlı sergisi sanatçının son otuz beş yıldır devam eden sanatsal üretimine birtakım tematik duraklar çerçevesinde bakıyor. Selma Gürbüz’ün içinde yaşadığımız dünyadan beslenen, kendine özgü imge dağarcığıyla yarattığı gizemli ve renkli dünyasında, insanlığa, doğaya, yaşama dair semboller ve hikâyeler hayat buluyor. Sergide, sanatçının resim, yerleştirme, desen, video ve heykel gibi farklı ifade araçlarıyla ortaya koyduğu yüzden fazla yapıtı yer alıyor.
31 Mart 2021’e kadar / İstanbul Modern

KOLEKSİYON SERGİSİ
İstanbul Modern, kurulduğu 2004 yılından bugüne yedi koleksiyon sergisi düzenledi.
İstanbul Modern’in Beyoğlu’ndaki geçici mekânında gerçekleştirdiği bu son koleksiyon sergisi, müze koleksiyonunu oluşturan üç önemli yönelimi bir araya getiriyor. Türkiye sanat ortamındaki soyut ve figüratif resmin gelişimi, Anadolu ve İslam kültüründen beslenen görsel, düşünsel etkiler ve çağdaş sanat dünyasının doğa, çevre üzerinden şekillenen farklı yapıtlarını bir araya getiriyor. Bu seçim ve sergileme doğanın yitimine, kaynakların tükenmesine ve çevre sorunlarının önlenemez artışına dikkat çekmek isteyen bir yaklaşımla, farklı kuşaklardan sanatçıları bir araya getiriyor.
31 Mart 2021’e kadar / İstanbul Modern