“Yüksek uygarlığın merdiveni sanattır.”
Mustafa Kemal Atatürk


SHOW

İBRAHİM SELİM İLE BU GECE
Youtube’un sevilen Late Night programı “İbrahim Selim ile Bu Gece” Zorlu sahnesinde. İbrahim Selim’in renkli sunumunun yanı sıra her hafta sürpriz bir konuğun katılacağı programda müzikten, stand-up’a, mizahtan güncel konulara eğlence dolu dakikalar yaşanacak.
30 Kasım 21:10 / Zorlu PSM %100 Studio

CMYLMZ - DIAMOND ELITE PLATINUM PLUS 
Cem Yılmaz’ın tek kişilik komedi şovu CMYLMZ Diamond Elite Platinum Plus geçtiğimiz yıl kapalı gişe oynamıştı. Ünlü komedyen yeni sezon gösterilerinde #mesafeliamabirlikte mottosuyla seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.
25 Kasım 21:00 / Zorlu PSM Turkcell Sahnesi

TOLGSHOW
‘Arkadaşım’ karakteri ile milyonları güldüren Tolga Çevik sahnede artık bir klasik haline gelen doğaçlama oyununun Türkiye Turnesi’yle izleyicinin karşısına çıkıyor.
Yönetmen’in akla sığmayan isteklerini yerine getirmeye çalışan, tamamı doğaçlama gösteri, seyircisiyle buluşuyor.
20 Kasım 21:00 / Zorlu PSM Turkcell Sahnesi


BİENAL

5. İSTANBUL TASARIM BİENALİ
Empatiye Dönüş: birden fazlası için tasarım başlıklı bienal, sergi mekânlarında, İstanbul sokaklarında ve dijital ortamda farklı ülkelerden ve farklı disiplinlerden katılımcıların projelerine ev sahipliği yapacak. Pera Müzesi’nde yer alacak müdahaleler ve ARK Kültür’deki araştırma projeleri arşivi 15 Kasım’a kadar ziyaret edilebilirken, İstanbul sokaklarına yayılacak müdahaleler, araştırma projeleri ve video serileri ise 30 Nisan 2021’e kadar dünyanın her yerinden takip edilebilecek.
15 Kasım’a kadar

 

TİYATRO

ANNA KARENINA
Bir tiyatro topluluğunda Anna Karenina rolünü oynayacak olan A. kulise herkesten önce gelir. Hızlıca oyunu okumak zorundadır. Okumaya başladığında Anna’yı bu kadar yakından tanıdığına şaşırır. Kulis kapısının sıkışıp açılmayışıyla mekânda ve tekstin içinde sıkışıp kalan A. buradan itibaren Anna olur. Şartları, yaşadıkları zaman ve zeminleri çok farklı olan iki kadının aynılaşan hikâyesidir.
27 Kasım 20:30 / Profilo Kültür Merkezi


MÜZİK

ATATÜRK’Ü ANMA KONSERİ – CAMERATA SAYGUN ORKESTRASI
Camerata Saygun, Atatürk’ü tanımış, onun yüreklendirmesiyle ilk Türk operasını bestelemiş olağanüstü bir müzisyendir. Orkestra anma gününü, klasik ve çağdaş müziğin en güzel ağıtlarını, iki usta oyuncu olan Sevinç Erbulak, Mehmet Avdan’ın okumaları ile birlikte sunuyor, tabii ki Selanik’e bir selamla.
10 Kasım 18:00 / CRR Konser Salonu

HARRIS LAMBRAKIS QUARTET
Her biri kendi enstrümanında usta isimler olan müzisyenlerden oluşan grup makamsal caz, Yunan müziği, Doğu Akdeniz müziği ve caz armonileri gibi farklı müzik türlerinden ilham alarak müzik yapmaktadır. Harris Lambrakis, Ney enstrümanının Akdeniz’deki en dikkat çekici isimlerinden biridir. Enstrümanlarını özgün bir bakış ile icra eden grup kendi kompozisyonlarından oluşan yüksek bir sahne performansı sunuyor.
17 Kasım 18:00 / CRR Konser Salonu

JORDI SAVALL & HESPÉRION XXI
ZAMAN YOLCUSU 
Kendini değeri anlaşılmamış müziklerin, gizli kalmış hazinelerin keşfine adayan kemancı ve müzik yönetmeni Savall, halen sürdürdüğü araştırma ve inceleme çalışmalarıyla çeşitli performanslara imza atıyor. Neslinin en yetenekli ve çok yönlü müzisyenlerinden olup yeni kültürel müzik projelerinin yaratıcısıdır. Kendisi tarihî müziğin günümüzde yeniden değerlendirilme sürecinin başmimarlarından kabul ediliyor.
25 Kasım 20:00 / CRR Konser Salonu

STEPHEN KOVACEVICH VE ARKADAŞLARI
Yaşayan en büyük Beethoven piyanistlerinden olan Kovacevich “20. Yüzyılın Büyük Piyanistleri” dizisinde birden fazla CD ile temsil edilen az sayıda sanatçıdan biridir. EMI müzik şirketi için Beethoven’in tüm sonatlarını kaydetmiş olan sanatçı, konçertoları da üç kez kaydetmiştir. Bu konserde, son dönem sonatlarından birini ve İstanbullu müzisyen arkadaşlarıyla Mozart’ın oda müziği eserlerini seslendiriyor.
7 Kasım 17:00 / CRR Konser Salonu

MARK ELIYAHU
Büyüleyici müzisyen, yetenekli besteci, kamanche ustası Mark Eliyahu, “Let It Go” turnesinde kamanche ve tar gibi eski enstrümanları modern ve fütüristik öğelerle birleştiriyor. Doğu ve Batı’yı sentezleyen müziğiyle insanı anlamlı bir ses yolculuğuna çıkarıyor. Ortaya koyduğu eserler sebebiyle “derin melodilerin adamı” olarak tanımlanan sanatçı Türk, Arap, Azeri ve İran makamlarının müziğini derinden etkilediğine inanıyor.
27 Kasım 21:00 / Zorlu PSM Turkcell Platinum