“Ruhun elle birlikte çalışmadığı yerde Sanat olmaz.” 
Leonardo Da Vinci

TİYATRO
CYRANO DE BERGERAC
Şair, silahşör ve aşık. Tiyatro tarihinin unutulmaz karakterlerinden Cyrano de Bergerac’ın gerçekçi, bir o kadar da büyülü dünyası kabarenin danslı, müzikli dünyasında Cyrano’nun sivri diline, mizahına, ruhuna yaraşır şekilde sergilenecek. Melankolinin ironi ile el ele tutuştuğu hem hüzünlü, hem kahkahalı bir seyir.
12 Ekim / Zorlu PSM

CİMRİ
“Dünyadaki insanların en az insan olanı; yeryüzündeki canlıların en katı yüreklisi, pintilerin en pintisidir. Vermek öylesine zoruna gider ki, selam bile vermez kimseye, onu bile alır; yalnız alır...” diye betimliyor onu tanıyanlar Cimri'yi... Gerçekten de dedikleri kadar acımasız, katı yürekli, pinti ve kötü müdür? İnsan doğuştan mı böyle olur? Cimri'de birçok insanın ve ailenin iç-dış yapısına bakıp, garip rastlantılara tanık olacaksınız.
20 Ekim / Zorlu PSM

BABA
“Burası benim evim değil mi?” Baba, demans hastası yaşlı bir adam ve kızının karşı karşıya kaldığı mücadeleyi konu alıyor. Baba, doğru ve yanlışın, gerçekte olan veya olmayanın, anıların ve travmaların karıştığı kaygan bir zeminde, gerçekliğin doğasına dair sorular ile seyircileri baş başa bırakan bir hikâye.
21 Ekim / Zorlu PSM

AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR
Nedim Saban’ın yönettiği ve dilimize kazandırdığı “Ağaçlar Ayakta Ölür”, İspanyol yazar, şair Alejandro Casona'nın dünya klasikleri arasında yer alan bir duygusal komedi. İyilik ve sevgi kavramında yoğunlaşan oyun, dağılan aileyi bir araya getirmek için büyük bir risk alan bir adamın karısına yapmaya çalıştığı iyilik üzerine kurulu.
25 Ekim / Zorlu PSM

AŞK GEÇMİŞİM
“Nereden buluyorsunuz birini? Bu kadar insan birbirini nereden buluyor?” Anti romantik komedi tarzındaki oyunda kurumsal bir şirkette yeni işe giren Tom’un aşk hayatı tam bir fiyaskodur. Aynı şirkette çalışan Amy’nin de ondan aşağı kalır yanı yoktur. Yaşadıkları tek gecelik ilişki sonucunda ikisi de kendini istemediği fırtınalı bir ilişkinin içinde bulur.
28 Ekim / Zorlu PSM

SERGİ
GELECEK ZAMAN
Elgiz Müzesi, 2012’den beri gerçekleştirdiği teras sergilerinin 13.’sünü “Gelecek Zaman” başlığı ile müzenin 20. yılında düzenliyor. Açık hava heykel sergisinde, genç sanatçılar farklı anlatım ve materyaller ile müzenin iki bin metrekarelik, heykel sergileri için kullanıma açılan terasında bir araya geliyor. Sergiye başvuran 113 sanatçı 48 heykel sergilenmek üzere bir danışma kurulunun değerlendirmesinden geçerek seçildi.
23 Ekim’e kadar / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi

SAĞLICAKLA KAL
Sait Faik Abasıyanık, 1936 tarihli Varlık dergisinde Stelyanos Hrisopulos Gemisi adlı hikâyesinde, balıkçı dedesi Stelyanos ile bir adada yaşayan öksüz, denize aşık ve gemi yapımına meraklı Trifon’un çocuk dünyasına bir pencere aralar. Sağlıcakla Kal sergisinde Abasıyanık’ın hikâyesine nokta koyduğu yerden yola çıkarak bir madde ve bir imge olarak suya dair çok yönlü bir anlatım sunan sanatçı Volkan Aslan İstanbul’un aciliyetlerine ve politik iklimle şekillenen dalgalı ruh hâllerine atıfta bulunuyor. SALT Galata’nın çatısından sergi mekânına, oradan da sokağa uzanan işlerinde suya, yerleşikliğe direnç göstermeye ve özgürleşme arzusuna işaret ediyor.
17 Ekim’e kadar / Salt Galata

DİNLEYEN GÖZLER İÇİN
Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan Dinleyen Gözler İçin başlıklı grup sergisinde, çoğu müzikle güçlü bir bağ kuran 23 yapıta yer veriliyor. Ziyaretçiler galeri alanına hâkim olan sessizliğin içinde yapıtlardan yükselen “sesleri” keşfetmeye ve hayal etmeye davet ediyor. Dinleyen Gözler İçin, duyu sistemimizin yaratıcı ve imgesel güçleri keşfetmemize engel olan sis perdesini aralayıp bizi dinleme ve görme biçimlerimizi farklılaştırmaya teşvik ediyor. Sergi sesin sanatın ayrılmaz bir parçası olduğu konusundaki farkındalığımızı artırmaya odaklanıyor.
2 Ocak 2022’ye kadar / Arter


CRR KONSERLERİ         
Christian Mcbride&Jason Moran 11 Ekim
CRR Senfoni Orkestrası 12 Ekim
İstanbul’un Kutsal Nağmeleri 14 Ekim
Jose Huertas Flamenko Topluluğu 16 Ekim
İstanbul Filarmoni Oda Orkestrası 17 Ekim
Concertgebouw Oda Orkestrası 20 Ekim
Marco Polo’nun Müzikal Yolculuğu 21 Ekim
Jordi Saval&Hesperion 26 Ekim
Cumhuriyet Bayramı Konseri 29 Ekim
Brad Mehldau Trio 30 Ekim