TİYATRO

Monica Bellucci: Maria Callas “Mektuplar & Anılar”
Sinemanın ikonik ismi Monica Bellucci, Tom Volf’un yazıp yönettiği Maria Callas’ın hayatına dair bilinmeyen detayların ve ilginç hikâyelerinin, New York’taki mütevazı çocukluğundan Atina’daki savaş yıllarına, skandallar ve kişisel sorunlarla gölgelenmiş kariyerine kadar hayatının yer aldığı tiyatrosunda “Lettres et Mémoires by Maria Callas” okumalarını sahneleyecek.
15.12.2021 / Zorlu PSM


Kundakçı
Kundakçı 18 Aralık’ta Maximum Uniq Hall’de
Sene M.Ö. 356... Pazarcı Herostratos dünya harikası Artemis Tapınağı’nı yakar. Peki neden? Oyun mu? Kumpas mı? Komplo mu? Şöhret aşkı mı? Peki kutsal Artemis Tapınağı’nın kundaklanması, efendiler ve ezilenler dünyasında nasıl bir yangına neden oldu? Kundakçı Herostratos bir terörist mi yoksa kahraman mı?
18.12.2021 / Uniq Hall

Yeraltından Notlar
Dostoyevski’nin, varoluşçu edebiyatın modern insanın ‘yeraltı dünyasının’ kapısını açık tutan güçlü eseri, Fırat Doğruloğlu’nun tek kişilik performansıyla sahnede. ‘Yeraltından Notlar’ın uyumsuz, huysuz, huzursuz, arzuları ile arazları, varlığı ile hiçliği arasında sıkışmış küçük, sıradan adamı kendisini anlatmak üzere seyircinin karşısına geçiyor. Bizlere, kendisinden o kadar da farklı olmayabileceğimizi anımsatacak.
24.12.2021 / Profilo

 

MÜZİK

Woodkid
Fransız müzisyen, tasarımcı ve yönetmen Yoann Lemoine, başka bir deyişle Woodkid müzik hayatına Richie Havens’ın bir klip çekiminde kendisine armağan ettiği ukulele ile başladı. Woodkid şu anda kadar Coachella ve Montreux Caz Festivali dâhil olmak üzere prestijli sahnelerde görsel ve müzikal olarak çarpıcı performanslar sergiledi.
17.12.2021 / Zorlu PSM


Imany
Derin sesi, ruhu, folk ve blues esintili besteleriyle dinleyicilerine farklı ruh hallerini bir arada yaşatan Fransız soul divası Imany şarkılarında aşktan kadın hakları mücadelesine, iklim değişikliğinden siyasi mücadelelere kadar pek çok konuya değinmeyi sürdürüyor. Sanatçı huzur, umut ve hüznü bir arada yaşattığı şarkılarıyla müzikseverlere çok özel ve unutulmayacak bir performans yaşatmaya hazırlanıyor.
08.12.2021 / Zorlu PSM

Mariza
Adını dünya müziğinin divaları arasına yazdırarak tüm dünyada dinleyenlerine müzikal bir yolculuk yaşatan Mariza büyüleyici sesi, zarafeti ve güçlü sahnesiyle fado müziğinin dünya çapında en etkili isimlerinden biri. Mariza, çağdaş yorumunun yanı sıra tutkulu, zarif, hisli ve buğulu performansıyla Fado geleneğinde farkını ortaya koyduğu kaçırılmayacak bir konser vermeye hazırlanıyor.
19.12.2021 / Zorlu PSM


Gidon Kremer & CRR Senfoni Orkestrası
“Yaşayan en büyük kemancı kimdir?” sorusuna büyük çoğunluğun vereceği cevap kuşkusuz Gidon Kremer’dir. 50 yıldır müzik dünyasının zirvesinde olup enerjisinden ve tekniğinden hiçbir şey kaybetmeyen Kremer, Alfred Schnittke’nin kendisi için yazdığı, muhteşem dördüncü konçertoyu seslendirecek.
11.12.2021 / CRR

CRR Caz Orkestrası & Anthony Strong
Onu piyanosunun başında, jilet gibi takımının içinde ışıldarken görenler, onun enerjisiyle dinleyicisini etkileyen ve aynı zamanda eğlendiren bir İngiliz centilmeni olduğunu anlayacaklardır. İngiltere’nin üç büyük müzik okulunda başlayan kariyerinde önce klasik müzik eğitimi görmüş, sonra caz piyanosuna dönmüştür. Oscar Peterson ve Bill Evans takıntısının yanına Frank Sinatra, Mel Torme ve Nat King Cole da eklenince, doğal olarak piyanosunun yanına sesini de ekleyen sanatçı yeniyıl konseri vermeye hazırlanıyor.
29.12.2021 / CRR

 

SERGİ


Ara Güler “Denize İnen Yol”
Ara Güler’in gözünden Beyoğlu’na bakacağımız, Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi’nden yeni fotoğrafların ikonik kareler ile birlikte yer aldığı “Denize İnen Yol”; Beyoğlu Kültür Yolu aksında yer alan Tophane, Karaköy, Galata, Galata Mevlevihanesi, Galata Kulesi, Tünel, İstiklal Caddesi, Galatasaray ve Taksim Meydanı’nı ve adı geçen yerlerin yakın çevrelerinden kareler barındırıyor. Sergide ayrıca bir video odasında Ara Güler’in 1970’li yıllarda yapmış olduğu ve Yavuz Zırhlısı’nın sökümünü konu alan 17 dakikalık “Kahramanın Sonu” isimli belgesel de gösterilecek.
31.12.2021’e kadar / Galataport