TİYATRO

Timsah Ateşi
Zıt kutuplarda yaşayan 2 kız kardeşin babalarıyla yaşadıkları çalkantılı hayatı konu alan oyun, 2019 yılında Edinburgh Fringe Tiyatro Festivali’nin en sevilen ilk 3 oyunu arasında yer aldı. 1989 yılında Kuzey İrlanda’da geçen hikâye, sevgisiz bir Katolik evi, kötürüm bir baba, işlemediği bir suç yüzünden 8 yıl hapis yatan asi bir kız Fianna ile dindar ablası Alannah’ın hikâyesinde, temposu bir an bile olsun düşmeyen, sürreal, grotesk bir kara-komedi seyirciyle buluşacak.
18.02.2022 / Zorlu PSM 


Aşınma
Seyircinin, oyunun dilini ve işleyişini oyuncuyla birlikte eşzamanlı keşfedeceği aktif bir seyir süreci yaratan Şahika Tekand imzalı “Aşınma”, günümüz dünya sisteminin insanın varlık alanını giderek daha da daraltması, buna karşılık çağdaş insanın bu duruma gösterdiği kabul ile hem insani olanın aşınmasını hem de kendisindeki karakter aşınmasını düşünmeyi öteleyerek var olmaya çalışması sorununu merkeze alıyor.
17.02.2022 / Uniq

 


Samanyolu
Bir yerlerde her zaman bir savaş vardır! İşte o savaşlardan birinde kimliğini yitirmiş bir adamla, aktörlükle başlayan hikâyesini doktor olarak sürdüren bir adamın, kendi yıldızlarına doğru yolculuğu. Buluşma yerlerinin adıdır Samanyolu. “Yıldızlarımız ancak biz onları fark ettiğimizde parlar.” İki özgür ruhun zamansız masalına tanıklık edeceksiniz. Kim bilir belki siz de yıldızlarınızı fark eder ve Samanyolu’na doğru yola koyulursunuz.
10.02.2022 / Zorlu PSM

Gabriel’in Düşü
Midilli Adası, belki de tarihinin en kaotik dönemini yaşarken, adayı tepeden izleyen gizemli manastırın merhum Aziz’i Gabriel farklı nedenlerden dolayı adaya kaçmış üç ailenin kadınları için kurtuluş umuduna dönüşmüştür. Göçün toplumsal bellek üzerindeki etkileri ve insan doğası üzerinde yaptığı tahribatı üç farklı toplumun fertleri üzerinden anlatan Gabriel’in Düşü, göç edene beslenen merhamet ve nefret duygularının bıçak sırtı mücadelesine Midilli Adası’nın büyüleyici atmosferinde ışık tutuyor.
19.02.2022 / Kanyon

 


En Güzel Parçam
Oyun gelecekte geçiyor. Artık her şeyin daha hızlı olduğu ve tüketildiği yıllar. Peki aşk? Oyunumuzun kahramanı onaylamadığı halde bir yapay zekâ satın alır. Öyle bir aşk yolculuğu başlar ki değişir, değiştirir. Sonra gerçekler girer devreye. Oyun kadın gözünden baktığı ilişkilere ve kadının hayattaki rolüne dair sorular soruyor bize. Bir kadının aşkla, dansla, müzikle dönüşümüne tanık olacaksınız. İzlerken en güzel parçanızı bulmanız dileğiyle.
11.02.2022 / Zorlu PSM

 


Şehirde Kimse Yokken
Oyunda Anadolu’nun kırsalından kopup yolu İstanbul’a düşen Rukiye’nin bir berber dükkânına sığınmasıyla başlayan hikâyesi konu ediliyor. Kadınlık, erkeklik üzerine de pek çok tartışmayı içinde barındıran oyun sıra dışı karakterleri ve sürprizlerle dolu olay örgüsü, gerilim ve yer yer mizah ögeleriyle bezeli mistik bir anlatıyla sahneleniyor.
14.02.2022 / Zorlu PSM

 


Adı Aylin
Ayşe Kulin’in, 20. yüzyıl Türkiye edebiyatının en çok satan ve en fazla yabancı dile çevrilen romanlarından olan unutulmaz eseri 50’lerin İstanbul’unda kabına sığamayan kolejli genç bir kadın olarak karşımıza çıkan, toplumsal normlar ve kendi arzuları arasında sıkışan, ilerleyen yıllarda idealleri uğruna Amerikan Ordusu’nu dâhi karşısına almaktan çekinmeyen ünlü psikiyatrist Aylin’in Londra, Paris, Lozan ve en nihayetinde 90’ların New York’unda gizemli bir ölümle son bulan baş döndürücü yaşam öyküsünü izleyicilere sunuyor. Canlı orkestranın sahneye eşlik ettiği oyunda dönemi tüm gerçekçiliğiyle yansıtan yaratıcı dekor ve kostümleri, büyüleyici dijital çözümleri ve eşsiz görsel efektleriyle seyirciyle buluşuyor.
16.02.2022 / Zorlu PSM


MÜZİK

Ajda Pekkan
Süper Star Ajda Pekkan, 5 Mart 2022 Cumartesi akşamı Bayhan Müzik Organizasyonuyla İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu Konseri için sahne alacak.
05.03.2022 / İstanbul Kongre Merkezi

 

SERGİ


Düş Suda
Borusan Contemporary, “Düş Suda” başlıklı koleksiyon sergisiyle uluslararası sanat sahnesinin önemli temsilcilerini bir araya getiriyor. Sergi Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan bir seçkiyi, Türk şiirinin güçlü kalemi Edip Cansever’in aynı adlı şiiriyle ilişkilendirerek yeni medya sanatının görsel sanatlara getirdiği ifade olanaklarını merkeze alarak, şiirin evrensel dili ve çağdaş imgeler arasında kurduğu bağ ile sanat izleyicisine alışılmadık bir deneyim sunuyor. Güncel sanatın önemli isimlerinin işleri, Cansever’in dizeleri ile yeniden yorumlanıyor.
06.03.2022’ye kadar / Borusan Contemporary



Abdülmecid Efendi
Sakıp Sabancı Müzesi, Sabancı Holding’in desteğiyle Türkiye sanat tarihinde derin izler bırakmış, kendisi de önemli bir ressam olan, hat, müzik ve edebiyat ile de ilgilenen, pek çok sanatçının ve kurumun da hamiliğini üstlenmiş Abdülmecid Efendi’nin hayatı ve sanatı üzerine kurguladığı sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. 60 tablo ve 300’ü aşkın belgeden oluşan sergi Abdülmecid Efendi’nin resim tekniği, eserlerinin geçirmiş olduğu restorasyon çalışmaları, kullandığı malzemelerin yapısı, rengi, boya katmanları ve dokusu ile onun sanatsal üretim koşullarına da ışık tutuyor.
01.05.2022’ye kadar / Sakıp Sabancı Müzesi