Radyodan, teypten, walkman’dan, youtube’dan ve daha kim bilir nerelerden dinlediğimiz, çok sevdiğimiz, sevdiğimizi unuttuğumuz, hatırladığımıza sevindiğimiz, eller havaya yaptığımız, sözleriyle avunduğumuz, melodisiyle zamanda yolculuğa çıktığımız şarkılar… Cenk Rofe kucağında bu kocaman deste ile sahnede, Neslihan Yeldan desteyi sıraya koyuyor; birlikte neden müziksiz yapamıyoruz, konulu hikâyeyi örüyorlar. Mimar Ferit Koen. No Name’de neşe garanti.

No Name projesini yaratanlar ortaya koydukları işi şöyle tarif ediyorlar: Ne konser ne tiyatro ne kabare; hem konser hem tiyatro hem kabare… Proje 2008’de Hayat Treni’ni, 2010’da Hayat Devam Ediyor’u, 2012’de Votka-Limon’u, 2016’da Karşı Yaka Işıkları’nı, 2017’de Bi’ Dilim Kek’i, 2019’da Kula’yı yöneten; gazeteci Nevşin Mengü’yle birlikte Dünyayı Kurtarmak adlı belgesele imza atan Ferit Koen’e ait. Sahneyi Cenk Rofe ve Neslihan Yeldan sırtlıyor.

Cenk Rofe düğünlerin en duygulu anlarında Neve Şalom Sinagogu’nu coşkuyla dolduran aryaları söyleyen şarkıcı. Önemli anlara eşlik eden bu sesi herkes iyi tanıyor. İyi taklit yapan ve oyuncu olmayı düşleyen çocuğu başka bir sanatçı keşfetmiş: komşuları Erdal Özyağcılar. Sonradan, bestesi Rofe’ye sözleri Özyağcılar’a ait iki şarkıya imza atmışlar.

Gerçek bir hikâyeden yola çıkan gösteride şarkıcının bir türlü ünlü olamama sürecini izliyoruz. Rofe’nin çıtası çok yüksek olmalı, çünkü iddia ettiği gibi “no name” bir şarkıcı değil aslında... Çocukluktan bu yana yoluna çıkan ve sanat hayatı boyunca ona destek veya köstek olan kadınları Neslihan Yeldan canlandırıyor. Yakasını bırakmayan şanssızlıklar nedeniyle bir türlü dilediği noktaya varamayan şarkıcımız, bizimle müzik yoluyla dertleşiyor. O derdini anlatıyor, biz kendimizi onunla şarkı söylerken buluyoruz. Aryalarla yükseliyor, arabeskle dalgalanıyor, klasik Türk müziğiyle derinlere dalıyor, ardından pop müzikle her derdi unutuyoruz.



Oyunu kadınlar sürüklüyor. No Name’de ekranlardan ve sahnelerden tanıdığımız Neslihan Yeldan, geçmişten yakın zamana, şarkıcının hayatında yer alan 14 kadını canlandırıyor. İlk aşk Gönül Abladan evin çalışanı Keder Ablaya, anneanne Fortune ve anne Roza’dan sert öğretmenlere, gizemli famfatal yapımcıdan anlayışlı eşe kadar, bütün kadınlar kahramanın hayatını bir tarafından çekiştiriyor. Kahramanımız ise kararlı, o müziğe aşık ve aşkına karşılık almak istiyor.

No Name’in yönetmenliğini Yeşim Özsoy, müzik direktörlüğünü Ceyda Pirali, koreografiyi Tuğçe Ulugün Tuna üstleniyor. Ekip herkesi 1,5 saat boyunca eğlenmeye, dans etmeye bekler. Ün kimin umurunda…

Yöneten: Yeşim Özsoy
Yazım Ekibi: Yeşim Özsoy, Itır Karabulut
Proje: Ferit Koen
Yürütücü Yapımcı: Bravo Danışmanlık, Berna Özbilen
Müzik Direktörü: Ceyda Pirali
Işık Tasarımı: Ayşe Sedef Ayter
Koreografi: Tuğçe Ulugün Tuna
Dekor Kostüm: Semih Başarı
Yardımcı Yönetmen: Furkan Güder
Orkestra: Ceyda Pirali, Atakan Türkan, Günay Çelik, Mehmet Alper Kılıç, Serkan Bağtır


CENK ROFE
Besteci ve söz yazarı Cenk Rofe, 1977 doğumlu. BÜ Turizm Otelcilik ve MSÜ Güzel Sanatlar Akademisi Devlet Konservatuvarı Şan bölümlerinden mezun oldu. Dostluk Yurdu Derneği’nde oyunculuk yaptı. Devlet Opera ve Balesi müzikalleri ve TV dizilerinde rol alan Rofe, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konserlerine solist sanatçı olarak katıldı. Perihan Abla, Üvey Baba ve Çifte Bela yapımlarıyla tanındı. 2007’de kendi besteleri ve şarkı sözlerinin ağırlıkta olduğu Affet Beni isimli ilk solo albümü Gözlem’den çıktı. Sonbahar ve Siz isimli bestesi İstanbullu Gelin dizisinde yayınlanan Cenk Rofe, solist olarak sahne çalışmalarına devam ediyor ve öğretmenlik yapıyor. 2020’de Şalom Dergi’de Rofe bu gösterinin haberini vermiş: “Komedyenlik yönümü ön plana çıkartmayı hedeflediğim, şarkılı bir stand up projesi üzerinde çalışıyorum. Güldürmenin bıçak sırtı olduğu bilinci ile bu konuda acele etmemeye özen gösteriyorum.”

NESLİHAN YELDAN
Neslihan Yeldan, 1969 doğumlu. 1995’te Konservatuvarı’ndan mezun oldu. Oyunculuğa 1987’de Ortaoyuncular’da adım attı. Kent Oyuncuları, İstanbul Halk Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu ve Duru Tiyatro’da çalıştı. Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü oyunuyla BKM’ye katıldı. Bir Demet Tiyatro’da canlandırdığı Füreya karakteriyle tanınan Neslihan Yeldan, çeşitli sinema ve dizi filmlerde aldığı rollerin yanı sıra seslendirme çalışmaları da yapıyor.
Tiyatrosuz geçen bir sezonu eksik sayan Yeldan, “Oyunculuk ömrümüzün sonuna kadar yapacağımız, sürekli öğreneceğimiz ve kendimizi geliştireceğimiz bir meslek. Ben de hâlâ dans kurslarına katılıyor, şan dersi alıyorum. Bedenin ve sesin esnek olması önemli” diyor. Şimdi tesadüfe bakın Rofe’nin komşusu Erdal Özyağcılar’la Gaddar dizisinde, tehlikeli bir ilişkinin eşiğinde…