“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”
Mustafa Kemal Atatürk

 

Tiyatro

ANORMAL
Ünlü bir doktorun psikiyatri kliniğine iş görüşmesine gelen genç bir kız, günün sonunda kendisini ulusal bir soruşturmanın tam ortasında saçları kazınmış şekilde çırılçıplak bulur. Her şey bir psikiyatri kliniğinde gerçekleşebilecek kadar normaldir. Peki bir iş görüşmesi ne kadar yoldan çıkabilir? “Şimdi ellerinizi başınızın arkasına koyarak kanepeye uzanın ve en sevdiğiniz hikayenin sonunu hayal edin...”
25 Eylül Cuma / Profilo Kültür Merkezi, Şişli


KIZLAR ve OĞLANLAR
Kızlar ve Oğlanlar özlemek üzerine bir oyun. Güzelliğin, aşkın, çocuğun, evin, paranın ve en önemlisi başarının değerini anlatan bir oyun. Düşünsenize bütün bu sayılanların bir anda hayatınıza dolduğunu. Düşünsenize elinizi birinin sımsıkı tuttuğunu ve düşünsenize her şeyin çok güzel olduğunu. Peki en sevdikleriniz giderken de güçlü kalabilir misiniz?
7-8 Ekim 20.30 / Zorlu PSM, Beşiktaş


ÖLÜ’N BİZİ AYIRANA DEK...
Cansu ve Serdar, boşanmaya karar vermiş bir çifttir. Boşanmadan bir gece önce bir partiye katılırlar ve sabah aynı yatakta uyanırlar. Bir gece öncesine dair çok az şey hatırlayan çifte asıl sürpriz, salondaki kanepedeki cesettir. Bir yandan “Hangimiz katil?” sorusuna yanıt ararken, bir yandan da ilişkilerini, evliliklerini, kendilerini bulundukları noktaya taşıyan olayları yeniden değerlendirecek ve karşılarına çıkacak bambaşka sürprizlerle mücadele etmeye çalışacaktır.
30 Eylül Çarşamba 20.30 / Vadi Açıkhava, Ayazağa


Müzik

HAUSER
Dinleyenlerin ruhunu okşayan besteleriyle tanınan Hauser, benzerlerinden kolayca ayırt edilen tutkulu ve dinamik tarzıyla, klasik müziğe yeni bir renk katıyor. Hauser 2017’de Zagreb’de yaptığı ilk klasik showunun promiyerinin ardından bir YouTube fenomeni haline geldi. Stjepan Hauser klasik köklerinden ilham alarak full bir orkestrayla PSM Caz Festivali’nde sahneye çıkacak.
12 Eylül Cumartesi 20.30 / Zorlu PSM, Beşiktaş


ALICE SARA OTT
Dünyanın en yetenekli, en aranan piyanistlerinden Alman-Japon yetenek Alice Sara Ott, unutulmayacak bir konser ile PSM Caz Festivali’nde sahne alacak. Üstün yetenekli ve dünya çapında bir klasik müzik icracısı olan genç yıldız Satie, Debussy ve Ravel’in bestelerine hayat verdiği son albümü “Nightfall”u uluslararası bir turne ile tanıtıyor.
30 Eylül Çarşamba 20.00/ Zorlu PSM, Beşiktaş


SERTAB’IN MÜZİKALİ
Sertab Erener’in 4 yıl önce hayal edip gerçekleştirmek için yola çıktığı bu müzikal; şiiri, müziği ve koreografiyi birleştirerek “120 Dakika, Konser, Gösteri ve Ötesi” sloganıyla iki bölüm halinde izleyicisine kucak açan nefes kesici bir müzik ziyafeti.
7 Ekim Çarşamba 20.30 / Zorlu PSM, Beşiktaş


Vadi Açıkhava Konserleri
Mor ve Ötesi 19 Eylül
Pinhani 26 Eylül
Büyük Ev Ablukada 2 Ekim
Manga 10 Ekim


Harbiye Açıkhava Sahne
Bir Delinin Hatıra Defteri 15-16 Eylül
Kaan Sekban Saçmalar 19 Eylül
Amadeus 21-22 Eylül