“Gerçek sanatın ilkeleri tasvir etmek değil, uyandırmaktır.”
Jerzy Kosinski

 

TİYATRO

BİR ZAMANLAR GAZİNODA
Haldun Dormen’in usta kaleminden çıkan ve aynı zamanda başrolünü de kendisinin üstlendiği bu oyun, yıllar önce yaptıkları oyunlarla izleyenleri kırıp geçiren, herkesin gönlünde taht kurmuş ama birbirine dargın ve şöhreti geride kalmış iki eski komedyenin tekrar bir araya gelmesini anlatıyor. Bu iki eski dost, aralarındaki husumeti çözüp, tekrar özledikleri o şöhrete kavuşabilecekler mi?
15 Ekim 21.00 / Küçük Çiftlik Parkı, Şişli

AMADEUS
Peter Shaffer tarafından kaleme alınan, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikâyesi, Selçuk Yöntem ve Okan Bayülgen’in güçlü performanları, 12 kişilik koro, 10 kişilik canlı orkestradan oluşan 35 kişilik dev ekip ile sahnede.
23-24 Ekim 20.30 / Uniq Hall, Ayazağa

EVLAT
Ebeveyn - evlat ilişkisi ve gençlik sancılarının işlendiği trajik ve çarpıcı bir oyun.
Baba ve oğul olmaya çalışanların hikâyesi. Bu oyun bize gidilen yerleri, kalan sevgileri, görülen düşleri ve elini uzatan bir çocuğu anlatıyor. “En sevdiğin giderken güçlü kalabilir misin? Bilmem… Belki...”
26 Ekim 20.30 / Zorlu PSM Turkcell Platinum, Beşiktaş

ŞATONUN ALTINDA
Ne kadar zamandır orada olduğunu bilmediğimiz ve sayısız krallığa, savaşa, yıkıma tanık olmuş iki çamaşırcı kadın! Macbeth’in ölümünden sonra başlayan oyun Macbeth’in hikâyesini iki çamaşırcı kadının gözünden anlatıyor. Delirmeyle kehanetin, erdemle vahşetin sınırlarında gezen iki tuhaf yaratık. Clown, fiziksel hikâye anlatıcılığı, grotesk, bufon gibi farklı oyunculuk stillerini harmanlayan oyun yıkıcı, komik, karanlık ve çok eğlenceli bir tecrübe.
23 Ekim 20.30 / Zorlu PSM, Beşiktaş

SEVGİLİ ARSIZ ÖLÜM-DİRMİT
Köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini, ailenin en küçük kızı Dirmit'in gözünden dinliyoruz. Sıkıştıkları tek odalı evde, şehre tutunma mücadelesinde hepsi kendilerince bir yol arıyor. Dirmit kız ise durmak bilmeyen merakı ve direnme gücü sayesinde karşısına çıkan zorluklarla baş etmenin türlü yollarını buluyor.
11 Ekim 20.00 / Zorlu PSM Turkcell Platinum, Beşiktaş

SIR
Kişilerin içlerinde biriktirdikleri ortaya çıkarsa ne olur? Özür mü dilenir? Yoksa bir şey yokmuş gibi mi devam edilir? Sıradan bir aile yemeğinde gelişen sıra dışı olaylar, zamansız ortaya saçılan itiraflar… Yükselen tansiyonla birlikte yaşanan absürtlükler… Dram ile durum komedisini harmanlayan, aileye, aşka ve dostluğa dair keyifli bir tiyatro oyunu...
15 Ekim 20.30 / Zorlu PSM Turkcell Platinum, Beşiktaş

HAKİKAT, ELBET BİR GÜN
Bütün normallerin değiştiği, değerlerin alt üst olduğu ‘uzak’ bir ülkede, hepimizin cebinden çıkması muhtemel o son mektubun şarkılarla beraber anlatılan, etkileyici hikâyesi. Adalet kavramının toplumda var olma mücadelesini aktaran yapıt bizlere tanıdığımız politik ve sosyolojik baskıları farklı pencerelerden aktarıyor. Uzak olmayan bir distopya. “Deli dediğin gerçeği çalınandır.”
15 Ekim 20.30 / Zorlu PSM Turkcell Platinum, Beşiktaş


MÜZİK

TEMPLES
Tomorrow ve The Move gibi grupların deneysel müzikalitesini, The Beatles gibi grupların ince işçiliği ile bir araya getiren İngiliz rock grubu Temples; 3 stüdyo albümü, dünya turneleri ve The Ellen DeGeneres Show’a konuk olmaları gibi başarılarla adını duyurdu. Nostaljik elementleri üretimlerinin her köşesine başarıyla entegre eden Temples, indie melodileriyle bizi bir zaman yolculuğuna çıkacak.
17 Ekim 20.30 / Zorlu PSM %100 Studio, Beşiktaş

SELEN BEYTEKİN “A TRIBUTE TO ARETHA FRANKLIN”
Caz vokal denince akla gelen, yadsınamaz etkisi olan Aretha Franklin’in anısına Selen Beytekin, piyano başında şarkılarını çalıp söyleyerek, orkestrasındaki değerli caz müzisyenleri ile birlikte güzel bir gece yaşatacak. Programda Selen Beytekin caz, gospel, blues ve soul tarzlarıyla cazın kilise kökenlerine dönüşünü izleyeceğiz.
17 Ekim 21.30 / Zorlu PSM Touche, Beşiktaş

OTHER LIVES
Jesse Tabish, Jonathon Mooney ve Josh Onstott’tan oluşan ve huzurlu melodileriyle içimizi ısıtan Amerikalı indie-rock grubu, minimalist ritimlerle görkemli seslere dönüşen indie-folk, elektronik ve enstrümental altyapıları ile Türkiye’deki ilk konserlerini verecek.
23-24 Ekim 22.00 / Salon IKSV, Beyoğlu

DUYGU SOYLU “LADY SINGS THE BLUES”
Güçlü sesi ve kendine özgü yorumuyla müzik dünyasının en kuvvetli isimlerinden biri olmaya aday olan Duygu Soylu hem kendi albümünden hem de Caz Festivali’ne özel seçtiği jazz, blues ve up-beat şarkıların yeni aranjmanlarından oluşan “Lady Sings the Blues” projesi ile sahnede olacak.
28 Ekim 21.30 / Zorlu PSM Touche, Beşiktaş