Genel bakış ve Ocak 2021 gökyüzü

2021 Ocak ayı yazımı hazırladığım Kasım 2020 sonlarında durumlar hiç iç açıcı değildi. İnşallah 2021 Ocak ayına sağlıkla ulaşmak herkese nasip olur. Sanki bir enkazın altından yavaş yavaş korkarak dışarı çıkmak istiyor gibiyiz. Neler yaşadık neler? Son bir yılda hayatımız tepetaklak oldu. Değer yargılarımız değişti. Nasıl bir sınavın içinden sağ olarak bugünlere gelmeyi başardık? Derin bir soluk almanın tam zamanı…

Başardık çünkü buraya kadar geldik. Tüm okuyucularımın yeni yılını kutlarım. Umduğumuzun, bizi korkutulanın çok daha üstünde zorlu ve yıkıcı bir yılı geride bıraktık. Ne kadar büyüdük değil mi? Şöyle bir geriye baktığımızda tam bir yıl öncesinde mesela hayatımız normale çok yakındı. Korona yeni duyuluyordu dünyada ve böyle büyük bir sağlık savaşının içine girebileceğimizi tahmin bile edemezdik.
Gökyüzü geçen yıl bize güzel şeyler vadetmedi maalesef. İrregüler bir yıl olduğu için bizler (astrologlar) endişeliydik, eski benzer yıl örneklerine bakarak ama yine de tahminlerimizin çok üstünde, unutulmaz bir yıl olarak tarihe geçecek 2020.

Gelelim 2021 yılına
Yorgun ve hüzünlü, buruk, hayallerimiz yıkılmış, ümitlerimiz tükenmiş başlıyoruz bu yıla maalesef ve bu yılki göksel sembolikler ne derse desin bizim çok işimiz olacak. Çünkü yaraların sarılması, geçen yılın açıklarının telafi edilmesi gerekecek. Bunlar bir günden diğer güne yapılamayacak. Yavaş yavaş, gücümüz yettikçe, bütüne katkıda bulunmaya çalışarak, “ben” değil “biz” olarak yapılabilecek. Bu yılın iyi haberlerinden biri, regüler bir yıl olması. Yani geçen seneki gibi çok tutulma barındırmıyor. Bu da bizlere bir nebze olsun nefes aldıracak demektir. Yine yaptığım araştırmalara göre Korona salgını 10 Haziran 2021 Halkalı Güneş tutulmasıyla birlikte yavaş yavaş azalma kaydedecektir. Yine de maske, mesafe konusu bir süre daha gündemimizde olmaya devam edecek.


Kova burcu konuları artık bir numaraya yerleşecek
2021 yılına girerken KOVA ÇAĞI sembollerinin kademeli olarak tüm yıla yayılarak artacağını zaten fark edeceğiz. Yorgun savaşçılar, kahramanlar olacağız. Satürn ve Jüpiter’in 21 Aralık’ta Kova burcundaki kavuşumlarından sonra 2021 yılına, bu iki baba gezegen Kova burcunda olarak giriyoruz. Kova burcu konuları artık bir numaraya yerleşecek. Jüpiter bu konuları büyütüp genişletecek. Satürn ise kendi tarzında, kendine yakışan disiplinle bunları düzenleyip kurallara bağlayacak. Zaman zaman kısıtlamalar da verecek tabii ki.
8 Ocak 2021 tarihinde Merkür de Kova burcunda seyredecek. Bu seyir esnasında 31 Ocak 2021 tarihinde 26* kovada iken retrosunu başlatıp 21 Şubat tarihinde 11* Kovada yeniden düz hareketine başlayacak. 18 Mart tarihine kadar Kovada kalacak bir Merkür’den söz ediyorum. Merkür Retro’sunun etkileri 22 Ocak itibariyle ortaya çıkacak.
Bu ayın önemli kavuşumlarından biri olarak da Merkür Jüpiter ve Satürn üçlüsünü sayabilirim.
9 Ocak günü Satürn ile tam partil (aynı derecede) kavuşum yapıyor. Bu kavuşum gününde gökyüzünde çok fazla, toprak elementinde gezegen var. Bu kavuşum teknolojik olarak çok önemli. Yeni fikirlerin üretilip dünyaya duyurulabileceği günlerin başlangıcı olabilir. Bu kavuşum, 6 eve yani sağlık evine düştüğünden sağlık sektöründe yeni devrimci adımları başlatabilir. Trafikte, ulaşımda kazalar açısından riskli birkaç günü de gösteriyor. Parasal risklerin de alınmaması gerek. 11 Ocak tarihinde ise Merkür Jüpiter ile tam kavuşuyor. Ortaklıklar, evlilikler, ikili ilişkiler açısından riskli 3 güne işaret ediyor. Anlaşmazlıklar, fikir ayrılıkları, özgürlükçü tavırlar ortaya çıkabilir. İş hayatıyla ilgili olarak da bazı bitişler sonlanmalar ani olarak gelişebilir. BOĞA ve KOVA’ların daha dikkatli olmalarını öneririm.
6 Ocak tarihinde Mars, Boğa burcuna geçiyor. Kariyer, meslek, ev, aile, aile büyükleri, emlak taşınma konularıyla ilgili evde Uranüs’le maalesef pek yakın temasta olacak. Uranüs Boğa’da ve oradaki seyri daha birkaç yıl devam edecek. Bu yıl sonu itibariyle daha büyük ölçekte depremler üretmeye aday bu Uranüs.
Uranüs 14 Ocak tarihinde düz hareketine başlıyor. 20 Ocak tarihinde Mars ile Uranüs tam partil kavuşuyor. Bu kavuşum Jüpiter’i kareleyecek. Yüksek gerilim günlerine işaret eder. Politik ve askerî gerilimler, medyada gerilim, teknolojik savaşlar, hackerlar, dürüst, etik ve ahlaki olmayan eylemler, yıldırımlar, elektrik kontakları, iletişim hatlarında problemler, elektronik eşyalarda bozulmalar vs.


16-25 Ocak
tarihleri arasında:
*** Spor yaparken çok dikkatli olalım.
*** Kas ve sinirleri zedeleyen hareketlerden kaçınalım. Burkulma ve kramplara da dikkat edelim.
*** Migren, panik atak, göz tansiyonu, kalp aritmisi gibi sorunları olan kişilerin kendilerini koruması uygun olur.
*** Bu günlerde ani dürtülerle hareket etmemek önemli. Çünkü zarar görecek yine biz oluruz. Karşımıza huzursuz, agresif kişiler çıkabilir. Fevri davranışlar içeren eylemlerden kaçmak, karşımıza çıkan ani tepkilere de tepkisiz kalmaya dikkat edelim.

Ocak 2021’nin diğer önemli olayları
13 Ocak 23* Oğlak yeniayı.
28 Ocak Aslan dolunayı.

Burçların Ocak ayında alacağı etkiler:
Koç: Girişken ve hırslı olacaksınız. İş hayatınızda bazı kısıtlamalar ve engellerle karşılaşabilirsiniz. Bedensel sporlara dikkat edilmesi gereken bir ay.
Boğa: Hisseli paralar, eşin paraları, banka kredileri, miras, nafaka konuları gündeminizde olacak. Kandırılma, aldanma, sahtekârlıklara dikkat.
İkizler: Yaratıcı fikirleriniz çok yoğun olacağı, eğitim, yurt dışı konuları, yüksek eğitimde kısıtlamalar yaşayacağınız bir ay olacak.
Yengeç: Duygusallık dolu bir ay. Evliliğiniz, ikili ilişkileriniz, kendinizle yüzleşeceğiniz bir ay olacak. Gel-git’li düşünce yapıları fazla görülebilir. İş hayatınızda yaratıcı bir projede yer alabilir, sanatsal bir uğraşınız varsa bu konuda ekstra gelirler elde edebilirsiniz. Sağlığa dikkat. Operasyonlar gündeme gelebilir.
Aslan: Sağlık konuları önemli olacak sizin için. Günlük işler, rutin, hizmet konuları sizi yorabilir. Çok çalışma, fikir üretme ve disipline olma zamanı. Çocuklarınız, flörtlerinizle ilgili ani istenmedik olaylar gelişebilir. Eğlence, gezme-tozmadan elinizi ayağınızı çekebilirsiniz.
Başak: Çocuklarınız, hobileriniz, sevgililerinizle daha kurallar içinde hareket edeceğiniz bir dönem. Konuşmanız, iletişiminiz ön planda olacak. İlişkinizi ciddiye götürebilir, aranızda bir protokol de yapabilirsiniz.
Terazi: İletişim, haberleşme, kardeşler, sosyal medya, eğitim konuları fazlaca size meşgul edecek. Venüs’ün Neptün’le olan kare açısı günlük hayatınızda bazı bürokratik engellerle karşılaşabileceğinizi gösteriyor. Kadın figürleriyle tartışmamaya özen gösterin.
Akrep: İş hayatınızda, günlük temponuzda bölücü, ayrıştırıcı kişiler karşınıza çıkabilir. Atak, cesur ve hızlı olayların gelişeceği bir ay sizin için. Yurt dışı bağlantılı işleriniz var ise parasal kayıplar oluşabilir. Bulaşıcı hastalıklara dikkat.
Yay: Para eviniz hareketleniyor bu ay. İşinizde yeni teknolojiyi kullanabilir, yeni farklı yatırım araçlarına (kripto para) yönelebilirsiniz. Yatırım yaparken akılcı olmaya çalışın, karşınıza bu ay çok fazla fikirler çıkacak, her şeye birden yönelmeyin.
Oğlak: Kendinizi yapılandıracağınız bir ay. Daha olgun ve büyümüş hissedeceğiniz bir dönem. Yeni kararlar almaya, hedeflerinizi büyütmeye ve çok çalışmaya istekli olacaksınız. Ailenizden bir erkek figürüyle ilgili ani beklenmedik bir durum oluşabilir.
Kova: Kısıtlanmış, inzivada, izole hissedebileceğiniz bir ay olacak. Kemikler, diş problemleri ile melankoli ve sinir sistemine dikkat. Finansmanda riskli işlere girmeyin.
Balık: Arkadaşlıklar ve gruplarla ilişkiler artarken, buralarda oluşabilecek duygusal hassasiyetlere dikkat. Kırılganlıklar, yanlış anlamalar olabilir. Teknoloji ön planda olacak. Sanat ve bilimle uğraşabilirsiniz.