Merin Sever’in derlediği “Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri” adlı kitap geçtiğimiz ay İBB Kültür AŞ. Yayınları etiketiyle yayımlandı. Merin Sever’in de yazarlarından biri olduğu kitapta yer alan tüm söyleşiler, Merin Sever tarafından yapılmış. Adnan Sancak, Aret Silahlı, Can Kar ve Sofokles Kar, Emre Boztepe, Ercan Gül, Elbegtı Leyla Kılıç, Mario Levi, Mehmet Ö. Alkan, Silva Özyerli, Sinem Özler, Tahir Tekin Öztan ve Vedat Milor’la söyleşilerin yanı sıra, Anastasia Aslanoğlu, Aylin Öney Tan, Berken Döner, Burak Onaran, Burkay Adalığ, Emine Turay, Güzin Yalın, Haldun Tüzel, Hamit Koptekin, Hülya Ekşigil, İbrahim Tunç, Özge Samancı, Mehmet Yaşin, Petek Çırpılı, Reca Deşilton, Semih Dönmez, Takuhi Tovmasyan ve Vedat Ozan yazıları ile katkıda bulunuyor.
Kitapta İstanbul mutfak kültüründe yer alan temel yiyecek-içecek maddelerinin temininden tüketimine kadar yemeğin oluşumunun hemen her aşamasına yer veriliyor. Böylece yeme içme kültürünün toplumdan topluma farklılık gösterdiği, toplumların gündelik hayatının beslenme şeklini yansıttığı ve tam da bu noktada esas belirleyicinin coğrafya olduğu öne çıkıyor. İstanbul yeme-içme kültürünün çerçevesi coğrafi koşullar, tarihsel geçmiş, demografik hareketler, gelenek-görenekler, eğitim, sosyo-ekonomik düzey, sağlıklı beslenme bilinci ve inançlar temel alınarak aktarılıyor.
“Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri”nin bereketli sofralarını kaçırmayın!